Wereld voedseldag met kookworkshop

Stichting Wereldgemeente Loon op Zand organiseert jaarlijks een activiteit rond Wereldvoedseldag en dit jaar is dat een workshop ‘Koken met seizoensproducten uit de buurt’. De workshop wordt gegeven door Josèt Vermeer van de Sprankenhof op vrijdag 18 oktober a.s. Locatie: De Sprankenhof, Schoorstraat 26a in Udenhout.

Invloed van voedselproductie op het klimaat

Het produceren van eten en drinken heeft een grote invloed op het milieu en klimaat. Zo is er brandstof nodig voor het verwarmen van kassen, voor de landbouwvoertuigen en voor de fabrieken die voedsel verwerken. Daarnaast moet voedsel worden verpakt, gekoeld en vervoerd waar ook weer veel brandstof voor nodig is. Verder is er thuis elektriciteit of gas nodig om het eten klaar te maken. Het verbranden van die brandstoffen zorgt voor CO2-uitstoot. CO2 houdt warmte van de zon vast, de temperatuur op aarde stijgt daardoor, met verandering van het klimaat tot gevolg.

Koken met voedsel van het seizoen dat in eigen omgeving worden geproduceerd kan al veel schelen in CO2-uitstoot. Daarom kozen we dit keer voor een kookworkshop met dat soort producten. Tijdens het koken is er volop gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen over keuzes die worden gemaakt rond voedsel.

Aanmelden voor de kookworkshop

Meedoen met de kookworkshop? Meldt u dan voor 7 oktober aan via [email protected] en laat dan ook weten of u dieetwensen heeft of eventuele allergieën. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers die elk 1 gast mee mogen nemen. We starten om 17.00 uur en verwachten dat de avond is afgelopen om 19.30 uur. Voor deelname aan de kookworkshop wordt een bijdrage van € 5 gevraagd. Daarvoor mag u gratis een gast meenemen! 

Nieuws

Bekijk het laatste nieuws.