Wereldvoedseldag: lokale restaurants zetten op 16/17 oktober vegetarisch gerecht op de kaart

De voedselgroep van Wereldgemeente Loon op Zand, burgerplatform voor duurzaamheid en eerlijke handel, organiseert jaarlijks een activiteit rond Wereldvoedseldag, vaak in de vorm van een (Wereld-)maaltijd of maaltijd met lokale producten. Evenals in 2018 zijn dit jaar de lokale restaurants benaderd met de vraag of zij in het weekend van 16/17 oktober een speciaal vegetarisch gerecht op de kaart willen zetten!

Minder vlees, duurzame keuze

Al lang is bekend dat de vleesconsumptie in de welvarende landen zorgt voor uitstoot van veel broeikasgas, met alle negatieve effecten daarvan op ons milieu. Voor het verbouwen van veevoer zoals soja is ook nog eens veel land nodig, voornamelijk in Zuid Amerika. Enerzijds worden hiervoor bossen in het Amazonegebied gekapt, anderzijds zou juist de lokale bevolking haar eigen voedsel op deze gronden kunnen verbouwen. Reden om vanuit het oogpunt van duurzaamheid en eerlijke voedselverdeling te kiezen voor ‘minder vlees’. Steeds meer mensen doen dat ook. Misschien u ook?   

Wereldvoedseldag

Aandacht vragen voor eerlijke voedselverdeling over alle wereldbewoners is het doel van Wereldvoedseldag, 16 oktober, een initiatief van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties.  De aarde brengt ruim voldoende voedsel voort om alle wereldbewoners elke dag een volwaardige maaltijd voor te zetten. Als we maar eerlijk delen! Honger in de wereld is geen gevolg van gebrek, maar van ongelijke verdeling.

 

Meedoen?

In de komende weken wordt duidelijk welke restaurants deelnemen aan de actie en waar u dus terecht kunt voor het speciale vegetarische Wereldvoedseldaggerecht. Wilt u meedoen, hou dan de berichten in de lokale pers, op de website www.wereldgemeenteloonpzand.nl en of de Facebookpagina van Wereldgemeente Loon op Zand in de gaten voor de namen van de deelnemende restaurants.

Nieuws

Wereldvoedseldag: lokale restaurants zetten op 16/17 oktober vegetarisch gerecht op de kaart

De voedselgroep van Wereldgemeente Loon op Zand, burgerplatform voor duurzaamheid en eerlijke handel, organiseert jaarlijks een activiteit rond Wereldvoedseldag, vaak in de vorm van een (Wereld-)maaltijd of maaltijd met lokale producten. Evenals in 2018 zijn dit jaar de lokale restaurants benaderd met de vraag of zij in het weekend van 16/17 oktober een speciaal vegetarisch gerecht op de kaart willen zetten!

Minder vlees, duurzame keuze

Al lang is bekend dat de vleesconsumptie in de welvarende landen zorgt voor uitstoot van veel broeikasgas, met alle negatieve effecten daarvan op ons milieu. Voor het verbouwen van veevoer zoals soja is ook nog eens veel land nodig, voornamelijk in Zuid Amerika. Enerzijds worden hiervoor bossen in het Amazonegebied gekapt, anderzijds zou juist de lokale bevolking haar eigen voedsel op deze gronden kunnen verbouwen. Reden om vanuit het oogpunt van duurzaamheid en eerlijke voedselverdeling te kiezen voor ‘minder vlees’. Steeds meer mensen doen dat ook. Misschien u ook?   

 

Wereldvoedseldag

Aandacht vragen voor eerlijke voedselverdeling over alle wereldbewoners is het doel van Wereldvoedseldag, 16 oktober, een initiatief van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties.  De aarde brengt ruim voldoende voedsel voort om alle wereldbewoners elke dag een volwaardige maaltijd voor te zetten. Als we maar eerlijk delen! Honger in de wereld is geen gevolg van gebrek, maar van ongelijke verdeling.

 

Meedoen?

In de komende weken wordt duidelijk welke restaurants deelnemen aan de actie en waar u dus terecht kunt voor het speciale vegetarische Wereldvoedseldaggerecht. Wilt u meedoen, hou dan de berichten in de lokale pers, op de website www.wereldgemeenteloonpzand.nl en of de Facebookpagina van Wereldgemeente Loon op Zand in de gaten voor de namen van de deelnemende restaurants.