Jouw tuin helpt!
Tentoonstelling, tuinentocht, tuinscan. En dat alles ter gelegenheid van Global Goals dag op 25 september.
Wereldvoedseldag: deze restaurants doen mee.
In het kader van Wereldvoedseldag heeft Wereldgemeente Loon op Zand, burgerplatform voor duurzaamheid en eerlijke handel, de lokale restaurants benaderd met de vraag of zij in het weekend van 16/17 oktober een speciaal vegetarisch gerecht op de kaart willen zetten.
Deelnemende Restaurants
Inmiddels is bekend welke restaurants meedoen: dat zijn ’t Maoske en Auberge De Moerse Hoeve in De Moer en Grand Café Du Nord, Bij Anton en De Roestelberg in Kaatsheuvel. Wilt u ook op een speciale wijze aandacht schenken aan Wereldvoedseldag, dan kunt u daar terecht en vragen naar het speciale ‘Wereldvoedseldag’-gerecht.
Wereldvoedseldag
Aandacht vragen voor eerlijke voedselverdeling over alle wereldbewoners is het doel van Wereldvoedseldag, 16 oktober, een initiatief van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. De aarde brengt ruim voldoende voedsel voort om alle wereldbewoners elke dag een volwaardige maaltijd voor te zetten. Als we maar eerlijk delen! Honger in de wereld is geen gevolg van gebrek, maar van ongelijke verdeling.
Waarom een vegetarisch gerecht? Minder vlees = duurzame keuze
Vleesconsumptie in de welvarende landen zorgt voor uitstoot van veel broeikasgas, met alle negatieve effecten daarvan op ons milieu. Voor het verbouwen van veevoer zoals soja is ook nog eens veel land nodig, voornamelijk in Zuid Amerika, waarvoor bossen in het Amazonegebied worden gekapt, terwijl de lokale bevolking haar eigen voedsel op deze gronden zou kunnen verbouwen. Reden om vanuit het oogpunt van duurzaamheid en eerlijke voedselverdeling te kiezen voor ‘minder vlees’. Steeds meer mensen doen dat ook. Misschien u ook?
Doe mee aan Wereldvoedseldag en bezoek in het weekend van 16 en 17 oktober een van bovenstaande restaurants!
Tentoonstelling, tuinentocht, tuinscan. En dat alles ter gelegenheid van Global Goals dag op 25 september.
Sinds vorige week liggen er tegels met een QR-code bij de plukfruitlocaties die Wereldgemeente samen met inwoners heeft ingericht.
In het kader van Wereldvoedseldag heeft Wereldgemeente Loon op Zand, burgerplatform voor duurzaamheid en eerlijke handel, de lokale restaurants benaderd met de vraag of zij in het weekend van 16/17 oktober een speciaal vegetarisch gerecht op de kaart willen zetten.
Deelnemende Restaurants
Inmiddels is bekend welke restaurants meedoen: dat zijn ’t Maoske en Auberge De Moerse Hoeve in De Moer en Grand Café Du Nord, Bij Anton en De Roestelberg in Kaatsheuvel. Wilt u ook op een speciale wijze aandacht schenken aan Wereldvoedseldag, dan kunt u daar terecht en vragen naar het speciale ‘Wereldvoedseldag’-gerecht.
Wereldvoedseldag
Aandacht vragen voor eerlijke voedselverdeling over alle wereldbewoners is het doel van Wereldvoedseldag, 16 oktober, een initiatief van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. De aarde brengt ruim voldoende voedsel voort om alle wereldbewoners elke dag een volwaardige maaltijd voor te zetten. Als we maar eerlijk delen! Honger in de wereld is geen gevolg van gebrek, maar van ongelijke verdeling.
Waarom een vegetarisch gerecht? Minder vlees = duurzame keuze
Vleesconsumptie in de welvarende landen zorgt voor uitstoot van veel broeikasgas, met alle negatieve effecten daarvan op ons milieu. Voor het verbouwen van veevoer zoals soja is ook nog eens veel land nodig, voornamelijk in Zuid Amerika, waarvoor bossen in het Amazonegebied worden gekapt, terwijl de lokale bevolking haar eigen voedsel op deze gronden zou kunnen verbouwen. Reden om vanuit het oogpunt van duurzaamheid en eerlijke voedselverdeling te kiezen voor ‘minder vlees’. Steeds meer mensen doen dat ook. Misschien u ook?
Doe mee aan Wereldvoedseldag en bezoek in het weekend van 16 en 17 oktober een van bovenstaande restaurants!