De Kookworkshop “Koken met Seizoensproducten uit de buurt” zit er weer op. Het werd als een zeer geanimeerde en inspirerende bijeenkomst ervaren. Lisbeth Liebermann en Alex van der Haring van de Voedselwerkgroep van Wereldgemeente vertelden iets over het hoe en het waarom van de viering van Wereldvoedseldag. Josèt Vermeer van Sprankenhof, begeleider van de kookworkshop, vertelde over de werkwijze in hun biologische tuin en over de producten die ze had uitgekozen om mee te gaan koken.
Na deze introductie gingen de deelnemers aan de slag met alles wat al klaar gezet was in de keuken. De gasten die de deelnemers hadden meegenomen konden de tuin ingaan, samen wat kletsen, een spelletje doen of af en toe eens meekijken in de potten en de pannen.
Een van de deelnemers meldde achteraf dat het een fijne avond was, op een mooie plek met een chefkok die de rust zelve was en waar ze veel inspiratie heeft opgedaan. En, niet onbelangrijk, de gerechten waren heerlijk.
Van de kok hebben we toestemming gekregen om de recepten van de gerechten te delen. Deze kunnen hier worden gedownload.