Win een regenton!


Hoe? Doe mee aan de prijsvraag van Stichting Wereldgemeente Loon op Zand!

Het weer wordt steeds extremer. De zomers worden heter en droger en we krijgen vaker te maken met extreme  regenval. Dit komt door klimaatverandering.

Wat kun je er aan doen?

Er zijn verschillende manieren om je omgeving klimaatbestendiger te maken. Aan grote extremen zoals langdurige droogte, dagenlange regenval en een hevige storm kun je niets doen maar de gevolgen ervan kun je wel iets verzachten. Daarnaast kunnen de maatregelen ook geld besparen. Een tweetal voorbeelden zijn: een flinke boom in je tuin die veel zon van je gevel wegneemt heeft net zo veel effect als de koeling van  2 airco’s. Jouw voordeel is dat je die niet aan hoeft te schaffen en je hoeft het stroomverbruik niet te betalen.

Een regenton zorgt er voor dat je een buffertje water in je tuin hebt die je mooi kunt gebruiken om in een droge periode van enkele weken (uiteraard niet voor maanden) je planten water te geven. Daarnaast is regenwater gratis en beter voor zowel je binnen- als buitenplanten.

De gemeente kan helpen!

De aanschaf van die klimaatbestendige maatregelen kost geld. Maar de investering is het wel waard!! Het is zelfs zo dat de gemeente subsidie geeft op verschillende maatregelen. Kijk voor meer info hierover op https://www.loonopzand.nl/organisatie-en-politiek/subsidie/subsidie-klimaatbestendige-maatregelen.

Prijsvraag!

In samenwerking met de gemeente Loon op Zand en KDC, de klussen- en dienstencentrale, gaat Stichting Wereldgemeente Loon op 5 regentonnen verloten, inclusief de installatie. Dit laatste wordt verzorgd door KDC.

Om kans te maken op een regenton inclusief installatie moet je antwoord kunnen geven op de volgende prijsvraag:

  • weet je nog 3 andere maatregelen te noemen die je huis en tuin klimaatbestendiger maken? Noem de maatregel en vermeld wat deze doet.

Onder de goede inzendingen worden 5 regentonnen verloot.

Stuur je antwoord voor 15 april 2023 samen met je contactgegevens en woonplaats naar [email protected].

Voorwaarden.

Om mee te mogen doen aan deze prijsvraag moet je inwoner zijn van de gemeente Loon op Zand. Hierop worden de inzendingen gecontroleerd. Verder moet een regenton eenvoudig te plaatsen en aan te sluiten zijn, d.w.z. direct aan te sluiten zijn op een kunststof regenwaterafvoer (op metalen leidingen kunnen wij helaas niet aansluiten); dit ter beoordeling van de klusser van KDC die de aansluiting komt verzorgen.

Privacy:

De gegevens worden alleen gebruikt voor de loting en om contact  op te kunnen nemen. Je naam en woonplaats worden wel gepubliceerd in de bekendmaking van de winnaars.

Nieuws

Win een regenton!

Hoe? Doe mee aan de prijsvraag van Stichting Wereldgemeente Loon op Zand! Het weer wordt steeds extremer. De zomers worden heter en droger en we krijgen vaker te maken met extreme  regenval. Dit komt door klimaatverandering. Wat kun je er aan doen? Er zijn verschillende manieren om je omgeving klimaatbestendiger te maken. Aan grote extremen zoals langdurige droogte, dagenlange regenval en een hevige storm kun je niets doen maar de gevolgen ervan kun je wel iets verzachten. Daarnaast kunnen de maatregelen ook geld besparen. Een tweetal voorbeelden zijn: een flinke boom in je tuin die veel zon van je gevel wegneemt heeft net zo veel effect als de koeling van  2 airco’s. Jouw voordeel is dat je die niet aan hoeft te schaffen en je hoeft het stroomverbruik niet te betalen. Een regenton zorgt er voor dat je een buffertje water in je tuin hebt die je mooi kunt gebruiken om in een droge periode van enkele weken (uiteraard niet voor maanden) je planten water te geven. Daarnaast is regenwater gratis en beter voor zowel je binnen- als buitenplanten. De gemeente kan helpen! De aanschaf van die klimaatbestendige maatregelen kost geld. Maar de investering is het wel waard!! Het is zelfs zo dat de gemeente subsidie geeft op verschillende maatregelen. Kijk voor meer info hierover op https://www.loonopzand.nl/organisatie-en-politiek/subsidie/subsidie-klimaatbestendige-maatregelen. Prijsvraag! In samenwerking met de gemeente Loon op Zand en KDC, de klussen- en dienstencentrale, gaat Stichting Wereldgemeente Loon op 5 regentonnen verloten, inclusief de installatie. Dit laatste wordt verzorgd door KDC. Om kans te maken op een regenton inclusief installatie moet je antwoord kunnen geven op de volgende prijsvraag:
  • weet je nog 3 andere maatregelen te noemen die je huis en tuin klimaatbestendiger maken? Noem de maatregel en vermeld wat deze doet.
Onder de goede inzendingen worden 5 regentonnen verloot. Stuur je antwoord voor 15 april 2023 samen met je contactgegevens en woonplaats naar [email protected]. Voorwaarden. Om mee te mogen doen aan deze prijsvraag moet je inwoner zijn van de gemeente Loon op Zand. Hierop worden de inzendingen gecontroleerd. Verder moet een regenton eenvoudig te plaatsen en aan te sluiten zijn, d.w.z. direct aan te sluiten zijn op een kunststof regenwaterafvoer (op metalen leidingen kunnen wij helaas niet aansluiten); dit ter beoordeling van de klusser van KDC die de aansluiting komt verzorgen. Privacy: De gegevens worden alleen gebruikt voor de loting en om contact  op te kunnen nemen. Je naam en woonplaats worden wel gepubliceerd in de bekendmaking van de winnaars.

Geef een reactie