Wereldvoedseldag
Wereldvoedseldag, 16 oktober, staat dit jaar in het teken van voedselonzekerheid door klimaatverandering.
Weet hoe groen je eet
Wat je eet heeft niet alleen invloed op jezelf, het heeft ook invloed op de aarde. Voordat er eten op je bord ligt, is er een heel traject van handelingen aan voorafgegaan. Het wordt geproduceerd, bewerkt, vervoerd, verpakt en bereid. Deze handelingen kunnen milieubelasting veroorzaken, afhankelijk van waar de productie plaats vindt, hoe er vervoerd, verpakt en bereid wordt. Al deze aspecten bij elkaar bepalen de ecologische voetafdruk van je voedsel. Hoe groot die is kun je zelf berekenen op de website van het Voedingscentrum, op de pagina Voedselafdruk.
Als je het belangrijk vindt om een beperkte voedselvoetafdruk te hebben, net als wij van de Voedselwerkgroep van Wereldgemeente Loon op Zand, kun je rekening houden met het volgende:
Zie voor meer informatie over Voedsel en Duurzaamheid, met o.a. tips om voedselverspilling te voorkomen, adressen van boerderij winkels in de buurt, deze eerder verschenen pagina op onze website.
Wil je meer lezen en zoek je CO2 lage recepten dan is het boek Voetprint Cooking van Dorien Soons een aanrader.
Wereldvoedseldag, 16 oktober, staat dit jaar in het teken van voedselonzekerheid door klimaatverandering.
Kom op vrijdag 23 september een Duurzaamheidsmarkt in Het Klavier
Ter gelegenheid van Global Goals dag is er op vrijdag 23 september een Duurzaamheidsmarkt in Het Klavier
Wat je eet heeft niet alleen invloed op jezelf, het heeft ook invloed op de aarde. Voordat er eten op je bord ligt, is er een heel traject van handelingen aan voorafgegaan. Het wordt geproduceerd, bewerkt, vervoerd, verpakt en bereid. Deze handelingen kunnen milieubelasting veroorzaken, afhankelijk van waar de productie plaats vindt, hoe er vervoerd, verpakt en bereid wordt. Al deze aspecten bij elkaar bepalen de ecologische voetafdruk van je voedsel. Hoe groot die is kun je zelf berekenen op de website van het Voedingscentrum, op de pagina Voedselafdruk.
Als je het belangrijk vindt om een beperkte voedselvoetafdruk te hebben, net als wij van de Voedselwerkgroep van Wereldgemeente Loon op Zand, kun je rekening houden met het volgende:
Zie voor meer informatie over Voedsel en Duurzaamheid, met o.a. tips om voedselverspilling te voorkomen, adressen van boerderij winkels in de buurt, deze eerder verschenen pagina op onze website.
Wil je meer lezen en zoek je CO2 lage recepten dan is het boek Voetprint Cooking van Dorien Soons een aanrader.