
Over lokaal opgewekte energie
Het eerste zonneproject van ECLoZ | om: zonnepanelen op de Kwatrijnstal in het buitengebied van Kaatsheuvel
Weet hoe groen je eet
Wat je eet heeft niet alleen invloed op jezelf, het heeft ook invloed op de aarde. Voordat er eten op je bord ligt, is er een heel traject van handelingen aan voorafgegaan. Het wordt geproduceerd, bewerkt, vervoerd, verpakt en bereid. Deze handelingen kunnen milieubelasting veroorzaken, afhankelijk van waar de productie plaats vindt, hoe er vervoerd, verpakt en bereid wordt. Al deze aspecten bij elkaar bepalen de ecologische voetafdruk van je voedsel. Hoe groot die is kun je zelf berekenen op de website van het Voedingscentrum, op de pagina Voedselafdruk.
Als je het belangrijk vindt om een beperkte voedselvoetafdruk te hebben, net als wij van de Voedselwerkgroep van Wereldgemeente Loon op Zand, kun je rekening houden met het volgende:
Zie voor meer informatie over Voedsel en Duurzaamheid, met o.a. tips om voedselverspilling te voorkomen, adressen van boerderij winkels in de buurt, deze eerder verschenen pagina op onze website.
Wil je meer lezen en zoek je CO2 lage recepten dan is het boek Voetprint Cooking van Dorien Soons een aanrader.
Het eerste zonneproject van ECLoZ | om: zonnepanelen op de Kwatrijnstal in het buitengebied van Kaatsheuvel
Het kantoorpand van DRIELUIK design & repro | fotografie & audio, Kaatsheuvel ging van het gas af!
Op twee locaties werden fruitbomen en struiken geplant ter gelegenheid van de uitgestelde boomfeestdag.
Geen gezameniljke wereldmaaltijd op Wereldvoedseldag.
Wat je eet heeft niet alleen invloed op jezelf, het heeft ook invloed op de aarde. Voordat er eten op je bord ligt, is er een heel traject van handelingen aan voorafgegaan. Het wordt geproduceerd, bewerkt, vervoerd, verpakt en bereid. Deze handelingen kunnen milieubelasting veroorzaken, afhankelijk van waar de productie plaats vindt, hoe er vervoerd, verpakt en bereid wordt. Al deze aspecten bij elkaar bepalen de ecologische voetafdruk van je voedsel. Hoe groot die is kun je zelf berekenen op de website van het Voedingscentrum, op de pagina Voedselafdruk.
Als je het belangrijk vindt om een beperkte voedselvoetafdruk te hebben, net als wij van de Voedselwerkgroep van Wereldgemeente Loon op Zand, kun je rekening houden met het volgende:
Zie voor meer informatie over Voedsel en Duurzaamheid, met o.a. tips om voedselverspilling te voorkomen, adressen van boerderij winkels in de buurt, deze eerder verschenen pagina op onze website.
Wil je meer lezen en zoek je CO2 lage recepten dan is het boek Voetprint Cooking van Dorien Soons een aanrader.