Bijzonder Wereldvoedseldagviering 'Onze aarde, ons voedsel'. Vier mee en meld je aan!
Wanneer? Vrijdag 13 oktober 20.00 -22.00 uur. Zaal open om 19.30 uur.
Waar? De Gildenbond, Rabozaal, Monseigneur Völkerstraat 3, 5171 JM Kaatsheuvel
Meedoen? Aanmelden bij [email protected]
Wat staat er op het programma?
Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Stichting Wereldgemeente Loon op Zand maken we er een bijzondere avond van. Vanuit 4 verschillende invalshoeken wordt er over voedsel en voedselproductie gesproken: Josèt Vermeer van biologische tuin en winkel Sprankenhof uit Udenhout vertelt haar verhaal. We ontvangen initiatiefnemers van Herenboeren De Langstraat die hun initiatief toelichten om te komen tot een gezamenlijke boerderij die verse groenten van het seizoen, fruit, eieren en – voor wie wil – ook af en toe vlees produceert. ‘Zo pak je de regie terug op zoiets belangrijks als je eigen eten!’ Robert Strikkers van Tuinderij De Wenteling voor biologische groenten, fruit en kruiden heeft een mooi verhaal over zijn omgang met de aarde. En we vonden de ontwikkelaars van het voedselbos van Stichting Juniper aan de Roestelbergseweg in Kaatsheuvel bereid ons bij te praten over wat eigenlijk een voedselbos is en wat de plannen zijn.
De avond wordt aan elkaar gepraat door onze lokale theatermaker Marja van Trier. Er zijn hapjes en drankjes en aan het eind van de avond, zo rond 22.00 uur, wordt ter gelegenheid van 10 jaar Stichting Wereldgemeente Loon op Zand een receptenboekje gepresenteerd en een speciale recepten-app van Fork Ranger.
Wil je erbij zijn? Dan graag aanmelden vóór 1 oktober
De zaal gaat om 19.30 uur open voor een kopje koffie of thee met iets lekkers. Voor de catering, de inrichting van de ruimte en het benodigde aantal receptenboekjes, willen wij graag weten hoeveel mensen we kunnen verwachten, aanmelden is daarom gewenst. Dit kan tot 1 oktober a.s. via [email protected].
Nieuws
Jouw tuin helpt!
Tentoonstelling, tuinentocht, tuinscan. En dat alles ter gelegenheid van Global Goals dag op 25 september.
Tegels bij plukfruitlocaties
Sinds vorige week liggen er tegels met een QR-code bij de plukfruitlocaties die Wereldgemeente samen met inwoners heeft ingericht.
Bijzonder Wereldvoedseldagviering 'Onze aarde, ons voedsel'. Vier mee en meld je aan!
Wanneer? Vrijdag 13 oktober 20.00 -22.00 uur. Zaal open om 19.30 uur.
Waar? De Gildenbond, Rabozaal, Monseigneur Völkerstraat 3, 5171 JM Kaatsheuvel
Meedoen? Aanmelden bij [email protected]
Wat staat er op het programma?
Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Stichting Wereldgemeente Loon op Zand maken we er een bijzondere avond van. Vanuit 4 verschillende invalshoeken wordt er over voedsel en voedselproductie gesproken: Josèt Vermeer van biologische tuin en winkel Sprankenhof uit Udenhout vertelt haar verhaal. We ontvangen initiatiefnemers van Herenboeren De Langstraat die hun initiatief toelichten om te komen tot een gezamenlijke boerderij die verse groenten van het seizoen, fruit, eieren en – voor wie wil – ook af en toe vlees produceert. ‘Zo pak je de regie terug op zoiets belangrijks als je eigen eten!’ Robert Strikkers van Tuinderij De Wenteling voor biologische groenten, fruit en kruiden heeft een mooi verhaal over zijn omgang met de aarde. En we vonden de ontwikkelaars van het voedselbos van Stichting Juniper aan de Roestelbergseweg in Kaatsheuvel bereid ons bij te praten over wat eigenlijk een voedselbos is en wat de plannen zijn.
De avond wordt aan elkaar gepraat door onze lokale theatermaker Marja van Trier. Er zijn hapjes en drankjes en aan het eind van de avond, zo rond 22.00 uur, wordt ter gelegenheid van 10 jaar Stichting Wereldgemeente Loon op Zand een receptenboekje gepresenteerd en een speciale recepten-app van Fork Ranger.
Wil je erbij zijn? Dan graag aanmelden vóór 1 oktober
De zaal gaat om 19.30 uur open voor een kopje koffie of thee met iets lekkers. Voor de catering, de inrichting van de ruimte en het benodigde aantal receptenboekjes, willen wij graag weten hoeveel mensen we kunnen verwachten, aanmelden is daarom gewenst. Dit kan tot 1 oktober a.s. via [email protected].