Kaatsheuvel's
HUISKAMER BIJ ANTON
Gaat duurzaam

Al geruime tijd stond te lezen ‘Anton gaat duurzaam’ op de agenda van eetcafé Bij Anton, gevestigd in het Klavier te Kaatsheuvel. Reden voor Wereldgemeente Loon op Zand in gesprek te gaan met Erik de Bie, horecaman in hart en nieren en één van beide uitbaters van Bij Anton in Het Klavier te Kaatsheuvel.

(foto Stef Mennens, Drieluik Kaatsheuvel)

Een EKO-week, een goed plan en volledig passend in deze tijd, maar… wat houdt dat in? Via de site van Horeca Nederland kwam Erik uit bij EKO. Deze organisatie bleek allerlei programma’s te hebben voor bedrijven om ecologisch verantwoord te gaan ondernemen, van brons tot goud. Een afspraak met EKO werd gemaakt en samen is Bij Anton onder de loep genomen, van bedrijfsvoering tot menukaart. Een certificaat halen is geen sinecure, maar toch bleek Bij Anton al flink op weg te zijn richting ‘brons’. Dat gaf Erik en zijn team de energie om in overleg met EKO een stappenplan op te stellen om dat stapje extra te gaan zetten en daadwerkelijk een horecaonderneming te worden die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Bij duurzaamheid in een horecabedrijf gaat het niet alleen over zaken als de herkomst van producten (al dan niet biologisch en/of lokaal geproduceerd), maar ook over hoe ga je om met je medewerkers, wat is de uitstraling van het bedrijf en wat doe je voor je omgeving.

Ondertussen is de intentieverklaring om ‘duurzaam te gaan’ ondertekend, zijn actielijstjes opgesteld en wordt er door iedereen binnen Bij Anton keihard aan gewerkt om het gestelde doel te halen.

Om aan het grote publiek te laten weten dat Bij Anton duurzaam gaat, draait van maandag 11 tot en met zondag 17 november alles rondom het thema EKO in deze Kaatsheuvelse horecagelegenheid. En dat is pas het begin!   

Nieuws

Kaatsheuvel's
HUISKAMER BIJ ANTON
Gaat duurzaam

Al geruime tijd stond te lezen ‘Anton gaat duurzaam’ op de agenda van eetcafé Bij Anton, gevestigd in het Klavier te Kaatsheuvel. Reden voor Wereldgemeente Loon op Zand in gesprek te gaan met Erik de Bie, horecaman in hart en nieren en één van beide uitbaters van Bij Anton in Het Klavier te Kaatsheuvel.

(foto Stef Mennens, Drieluik Kaatsheuvel)

Een EKO-week, een goed plan en volledig passend in deze tijd, maar… wat houdt dat in? Via de site van Horeca Nederland kwam Erik uit bij EKO. Deze organisatie bleek allerlei programma’s te hebben voor bedrijven om ecologisch verantwoord te gaan ondernemen, van brons tot goud. Een afspraak met EKO werd gemaakt en samen is Bij Anton onder de loep genomen, van bedrijfsvoering tot menukaart. Een certificaat halen is geen sinecure, maar toch bleek Bij Anton al flink op weg te zijn richting ‘brons’. Dat gaf Erik en zijn team de energie om in overleg met EKO een stappenplan op te stellen om dat stapje extra te gaan zetten en daadwerkelijk een horecaonderneming te worden die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Bij duurzaamheid in een horecabedrijf gaat het niet alleen over zaken als de herkomst van producten (al dan niet biologisch en/of lokaal geproduceerd), maar ook over hoe ga je om met je medewerkers, wat is de uitstraling van het bedrijf en wat doe je voor je omgeving.

Ondertussen is de intentieverklaring om ‘duurzaam te gaan’ ondertekend, zijn actielijstjes opgesteld en wordt er door iedereen binnen Bij Anton keihard aan gewerkt om het gestelde doel te halen.

Om aan het grote publiek te laten weten dat Bij Anton duurzaam gaat, draait van maandag 11 tot en met zondag 17 november alles rondom het thema EKO in deze Kaatsheuvelse horecagelegenheid. En dat is pas het begin!   

CONTACT

Wij ontvangen graag uw vraag of opmerking: